در شامگاه پنجشنبه، تماسی از سوی مهندس حسینی دریافت شد مبنی بر وقوع یک اختلال جدی در خط تولید یکی از واحدهای صنعتی در شهرستان تویسرکان. پس از هماهنگی اولیه، تیم فنی صبح روز بعد به محل اعزام شد تا فرآیند عیبیابی و رفع ایراد آغاز گردد.
در بدو ورود مشخص شد که اتصال ناگهانی ولتاژ ۴۰۰ ولت به بدنه یکی از تابلوهای پیانویی باعث از کار افتادن کامل خط شده است. بخش عمدهای از تجهیزات کنترلی شامل چندین درایو ABB، پنلهای HMI و ماژولهای ارتباطی از مدار خارج شده بودند.
با بررسی دقیق سیستم، مشخص شد که اختلال از مسیر شبکه Profibus آغاز شده و به ماژول ارتباطی CP نیز منتقل شده است. در پروژه موجود در TIA Portal نیز به وضوح دیده میشد که درایوهایی که از طریق CP در شبکه بودند، دیگر شناسایی نمیشدند.
در ابتدا ماژول CP بهعنوان مشکوکترین نقطه بررسی شد. معمولاً در چنین شرایطی یا کارت به طور کامل میسوزد یا فریمور آن آسیب میبیند، بنابراین تصمیم به تعویض آن گرفته شد.
اما نکته عجیب آن بود که HMIها نیز بهطور کامل از کار افتاده بودند، در حالی که این پنلها ارتباطی با کارت CP نداشتند. برای اطمینان از سلامت CPU، یک کابل Profibus جداگانه از CPU مستقیماً به یکی از HMIها متصل شد. نتیجه تست موفق بود و مشخص شد که CPU سالم است.
در ادامه بررسی توپولوژی شبکه HMIها، مشخص شد که شبکه بهاشتباه در حالت MPI تنظیم شده بود و بهجای توپولوژی Daisy Chain (زنجیرهای)، بهصورت ستارهای پیکربندی شده بود. بهدلیل محدودیتهای پروژه و جلوگیری از تغییرات ساختاری در توپولوژی، تصمیم گرفته شد تا شبکه با همان ساختار حفظ شده و فقط تجهیزات معیوب شناسایی و جدا شوند.
با صرف حدود ۴ ساعت زمان، پنلهای HMI یکییکی وارد شبکه شدند و مشخص شد که دو عدد از آنها دارای پورت Profibus معیوب هستند. برای جلوگیری از توقف کامل خط، توپولوژی شبکه بهگونهای تنظیم شد که دو پنل سالم بتوانند فرآیند کنترل و مانیتورینگ را ادامه دهند.
روز بعد، کارت CP جدید از فروشگاه تأمین و نصب گردید. پس از انجام پیکربندی و راهاندازی مجدد، سیستم با موفقیت به حالت عملیاتی بازگشت و خط تولید بهطور کامل بازیابی شد.